Jak zacząć pracę w gastronomii ?
Nic trudnego! Jeżeli masz mocne nerwy, niesamowitą cierpliwość i dar wyrozumiałości – to oczywiście jest praca dla Ciebie!
Tym zdaniem powinna zaczynać się reklama na wielkim bilboardzie, zachęcająca Was do pracy w restauracji, kawiarni czy barze. Ach, gastronomia! Ale czy właśnie tak smacznie wyglądają realia? Czy spotkaliście się już kiedyś ze stroną Szczerzy kelnerzy i wyciągnęliście wnioski z zachowania ludzi przebywających i pracujących w restauracjach? Jeżeli nie – to dam Wam ku temu powody.
Twoja pierwsza praca w gastronimii…
Oczywiście, słuszna decyzja. Napiwki, trochę zmywania naczyń i podawanie talerzy z jedzeniem to przecież nic strasznego. I tu się mylimy moi drodzy! To będzie jedno z większych wyzwań w Waszym życiu. Pamiętajcie, wy wyjdziecie z gastro, ale czy gastro wyjdzie z Was?
Cała historia przed nami …